GYAKORI KÉRDÉSEK

Kérdések, amik gyakran felmerülnek, ezért összegyűjtöttük őket.


 

Írtam nektek, de nem válaszoltatok. Miért?
Előfordul, hogy a levelezés nem működik megfelelően, vagy SPAM-nek tekinti az e-mailedet. Ilyen esetben keress minket Facebook-on vagy Instagram-on.

- Csak fotóztok vagy videóztok is?
Csak fotózunk. Szerencsére azonban nagyszerű videósokkal szoktunk együtt dolgozni, akiket nagyon szívesen ajánlunk. 

- Hány órás csomagokból lehet választani egy esküvőnél?
8, 11 és 15 órás csomagjaink vannak, ezek közül választhatjátok ki a számotokra ideális csomagot. Külön díj ellenében lehetőség van plusz órák hozzáadására is. 

- Hány képed adtok át?
Egy egész napos esküvőről 600-800, egy 2-3 órás fotózásról 100-150 képet, de ez nagyban függ az adott esküvő vagy fotózás jellegétől!

- Az összes képet utómunkázzátok?
Igen, a válogatás után minden képet egyesével ellenőrzünk, beállítjuk a megfelelő színhatást, ha kell vágjuk és kijavítjuk az esetleges zavaró bőrhibákat.

- Láthatom az összes képet, válogatás nélkül?
Nem. A fotózások során rengeteg olyan képet készítünk, amiket utána nem használunk fel. A válogatásnál arra törekszünk, hogy az általunk és az esemény szempontjából legfontosabbnak tartott képeket tartsuk meg, hogy a végleges sorozat minden tagja egyedi és létfontosságú legyen. 

- Mennyit kell várni a képekre?
Esküvő esetén a képeket nagyjából az eseménytől számított ötödik hét végén, online tárhelyen küldjük át, ahol meg tudjátok nézni őket, a linket meg tudjátok osztani az ismerősökkel és barátokkal, valamint a képeket le is tudjátok tölteni.


 

- Vállaltok esküvőt az ország egész területén és külföldön is?
Természetesen, nagyon szívesen utazunk bárhová! Imádunk olyan helyszíneken fotózni, ahol azelőtt még sosem jártunk, legyen az Magyarországon vagy bárhol a világon!

- Olcsóbb ha csak egyikőtök jön fotózni?
Nem. Minden fotózásra ketten megyünk, hiszen mindketten más-más szögből közelítjük meg a dolgokat és a közös munkánk eredményezi a legjobb minőséget. 

- Átadjátok a nyers képeket?
Nem. A képeink egyedisége a tónusokon és színvilágon is múlik, amiket utólag állítunk be, tehát az elkészített nyersanyag még nem végleges munka. 

- A fotókönyvet Ti szerkesztitek, vagy Nekünk kell összerakni?

Fotókönyv kérése esetén összeállítunk egy alap koncepciót a könyvre, majd ezt elküldjük Neked. Ez alapján Te döntheted el, hogy mi tetszik benne, és mely képeket szeretnéd a végleges könyvben látni. Ha cserélni szeretnél, arra ekkor van lehetőséged. Ezt mi megszerkesztjük és ismét átküldjük egy végleges áttekintésre. Ha minden megfelel, elküldjük a nyomdának. 

- Az esküvőn egész nap ott vagytok?
Ha szeretnétek, igen. Reggeltől egészen hajnali 1 óráig rendelkezésre állunk, de megoldható, hogy előző nap vagy másnap is ott legyünk.

- Milyen gépekkel dolgoztok?
Digitális és filmes gépekkel egyaránt. Canon 6D-ket, Canon AE-1-et és Yashica mat 124G-t használunk fix objektívekkel és Kodak, Fuji illetve Ilford filmekkel.

- Mi történik, ha valamilyen okból mégsem tudtok eljönni az esküvőnkre?
Ennek a kockázatát igyekszünk a legkisebbre csökkenteni és még sosem fordult elő velünk ilyen. Ha mégis történne valami, a tőlünk telhető legjobb fényképészt biztosítjuk számotokra az esküvőn!

 

Vélemények

Kedvenc véleményeink, amiket Ti írtatok rólunk.
 


O+B

"A páros fotózás után tudtuk, hogy gyönyörű képek lesznek, de azt nem, hogy ennyi kedves élményt és emléket fognak magukban hordozni. A legjobb érzés az, hogy a hozzánk legközelebb álló, mindennapi nehézségekben és örömökben is mellettünk álló családtagok és barátok köszönnek vissza ránk. Mindenkinek sikerült elkapnotok a karakterét!

Persze nem tudhattátok, de megörökítettetek minden olyan pillanatot is, amikor titokban a Jó Istenhez imádkoztunk, megköszönve Neki ezt a szép napot."

 

J+Z

"Imádlak Benneteket és a fotókat is! Nem hiába voltatok Ti a kedvenceink mindenki közül. :) Nagyon tetszenek mindkettőnknek a képek, újraéltük az egészet, ahogy nézegettük őket. Nem tudom, hogy csináltátok, de olyan pillanatoknál is ott voltatok, amiknél nem is vettem észre, hogy fotóztatok, illetve olyan klassz pillanatokat is lekaptatok, amikről én maradtam volna le, ha nem örökítitek meg. :)

Szóval nagyon köszönjük, de tényleg, és ami a legjobb, hogy szinte mindegyik kép természetes, ahogy szerettük volna. Ritka jól végzitek a munkátokat, maradjatok mindig ilyenek!"

 

K+D

“Gyönyörűen használjátok az árnyékokat. A hétköznapi, civil tereket is művészetté magasztosítjátok. Elkápráztat, hogy anélkül, hogy csillogó-villogó, cukormázas kényszerbeállításokat játszanátok ki, tudtok minden kis pillanatnak lebegést és teret adni. Láttatjátok a semmiségeket, a hibákat. Minden egyszerű, mégis drámai. A sötétek adják a képeitek fényét. Ezek pedig nem csak esztétikailag emelik ki a munkátokat a tömegből, de olyan eszméket sűrítetek a megállított jelenetekbe, amelyek szerint mi magunk szeretjük az életünket is elképzelni és megélni.”

 

Egy Örömapa

"Amikor a magamfajta ember azt hinné, hogy már nem okozhat meglepetést ehez a szakmához köthető emberek megismerése, rá kellett jönnöm, hogy kissé beképzelt voltam. A fényképészt a sablonokhoz való feltétlen ragaszkodással és minimál improvizatív képességekkel megáldottembereknek tartottam.

Tegnap találkoztam velük akik a lányomról és a férjéről csinálták az esküvői képeket. Két nyílt tekintetű a terepen rendkívül otthonosan mozgó művészt találtam bennük. Simán romba döntötték minden sablonomat amit az előzőekben leírtam.

Örülök ennek az új ismeretségnek. Hajrá Just Stay Natural!"

A+G

"Fantasztikus páros, csak ajánlani tudjuk mindazoknak, akik profi, mégis 100%-ban emberi, precíz és valóban az igazán megragadó pillanatokat megörökítő fotóst szeretnének az esküvőjükre. Teljes mértékben elégedettek vagyunk, és köszönünk Nektek mindent! Külön örülünk, például, hogy közvetlenül a szertartás előtt indultunk útnak a páros fotózáshoz: ugyanis a kialakult hangulat megalapozta, hogy „nyugi, nem kell izgulni semmin, spontán alakul majd minden” - mint a megtalált helyszín, ami valóban tökéletes lett, a „beállításmentes” beállítás, ami úgy, ahogy volt számunkra a leghitelesebb lett. Sokat segített, hogy megnyugodjunk, ráhangolódjunk és természetesnek maradjunk.

Kedvenc emlékünk amúgy Rólatok, amikor Balázs leguggolva, Petra a feje fölül, kukucskáltok mindketten a fényképezőgépbe. Akkor Titeket is úgy lefotóztunk volna! :) Ja, és szuper, hogy CD-n, online és fényképalbum formájában is megvannak a kedvenc képeink. Szóval, 10-ből 10-es, csak így tovább, és just stay natural!