Szöktetés a hegyek között

 
 

Idén kora ősszel végre megalkottuk a tökéletes Just Stay Natural szöktetéses esküvőt, és ezzel hatalmas vágyunk vált valóra! Úgy érezzük ez az a téma, amit teljes mértékben magunknak érzünk, így nagyon boldogok vagyunk, hogy létre hozhattuk, ráadásul a legcsodálatosabb itthoni csapattal karöltve. Minden részlet fantasztikus lett, pont olyan amit megálmodtunk. Reméljük, hogy ezzel a sorozattal több házasodni kívánó párnak megmutathatjuk, hogy itthon is lehet csodálatos szöktetéses esküvőket szerveztni!

Mindenképpen olvassátok el Anikó beszámolóját, amit az oldal alján linkeltünk, mert sok érdekességet megtudhattok az ehhez hasonló esküvőkről!"Mi is az a szöktetéses esküvő?

Külföldi esküvői szakirodalomban sokszor találkozhatott vele minden izgatottan szervezkedő menyasszony, de bevallom magam se tudtam sokáig hova tenni az „elopement wedding” kifejezést. Manapság már szinte minden kis létszámú esküvőt így neveznek a blogokon, és nem feltétlen csak a Rómeó és Júlia módjára, valóban csak kettesben megszökött párok egybekelése lehet „szöktetéses”. Széles skálán mozog hát a fogalom, így mára már elég nehéz behatárolni, de azért megpróbálom:

A szöktetéses esküvő egy olyan házasodási forma, ahol a pár csak és kizárólag a számára legfontosabb dolgokra koncentrál az esküvője napján. Elhagyva minden olyan tényezőt, amely egy kicsit is zavarhatja abban, hogy ne tudja magát teljes, őszinte szívvel átadni a pillanatnak és a párja iránt érzett szerelemnek.

Számomra a definíció ennyi. Lehet még hozzátenni, hogy jellemzően a természetbe, vagy elhagyatott helyekre mennek, hogy kis családi légkörben, vagy kettesben, de a lényeg az az, hogy kompromisszumok nélkül, olyan körülmények közt történjen meg a Nagy nap, amely a pár számára ünneppé válik. Az nem szöktetéses esküvő, ha egy átlagos szerdán bementek az önkormányzatba, aláírtok egy papírt és aztán megnéztek egy filmet a moziban. Az ünnep, a szertartásosság, a spiritualitás, amellyel megtisztelik egymást a szerelmesek, és amely által megismételhetetlenné teszik azt az egy különleges napot egymás számára.


Miért pont a természet a legkedveltebb szöktetéses helyszín?

Rengeteg szimbolikus jelentése van egy ilyen döntésnek. A természet maga az, ahonnan mi magunk is eredünk, vallásos és nem vallásos ember számára is egy kiindulópont és egy végpont, az alfa és az omega. A természetben kötött esküvők azt sugallják, hogy „engem nem érdekelnek az ember által kreált dolgok, most csak mi vagyunk itt, úgy ahogy megszülettünk / úgy, ahogy megteremtettek minket és én így szeretem magunkat, és így szeretlek téged is. Téged, önmagadért, legyen rá hát tanú az ég és a föld.

A szimbolika mellett a természet szépsége is fontos szempont. Ezt az esküvői formát legtöbbször azok választják, akik amúgy is szerelmesei a nagy sétáknak és a dombok, erdők meghódításának. Mindenki szereti a szép természetet, de vannak olyan párok, akik ott érzik igazán otthon magukat és ott tudnak igazán önmaguk lenni."

 
 

Tóth Anikó (tthan's brides)

 

Videó / Super8love
Helyszín / Magánház, Pilisborosjenő
Modellek / Lilla és Kristóf
Smink / Szlamizita - Makeup Artist
Menyasszonyi ruha / Balint Sara Bridalwear
Vőlegény ruhája / Zara
Ékszerek / dimesso
Kalligráfia, Grafika / esteripsam
Virág / Bloom flowers and design Budapest
Szöveg / tthan's brides
Fotó, Koncepció / Just Stay Natural
 

További képekért és a beszámolóért látogass el a tthan's brides oldalára!