Régi & Kék

 

"Ági és Chris története igazi nemzetközi lovestory, háromszoros happy enddel.

Mikor először találkoztunk, hogy megbeszéljük budapesti esküvői bulijuk dekorációját, kiderült, hogy már harmadszorra ünnepelik meg, hogy egybekeltek.
Megülték egyszer a menyegzőt San Franciscoban, ahol élnek, majd nyáron a menyasszony szüleinek birtokán, a hazai rokonsággal is kimulatták magukat, végül az Anker’t-ben készültek megvendégelni budapesti barátaikat.

Így mire mi bekapcsolódtunk az esküvősorozatba, már komoly rutint szerzett a pár és pontosan tudták mire van szükségük és kinek mi a feladata.
Chris, a vőlegény inkább a gyakorlati tennivalókban segédkezett szívesen, az ő küldetése volt például a hosszú égősor felfüggesztése tériszonygyanús magaslatokba. Mi pedig Ágival belemerülhettünk a stílus és a dekoráció részletes kidolgozásába. Sok idő nem volt ugyan a tervezgetésre, előkészítésre, de a hatékonyságot szem előtt tartva, gyors és határozott döntéseket hoztunk és szépen haladtunk.

A látványvilágban elsősorban a helyszín fiatalos, minimalista, romkocsmánál letisztultabb, de egyszerű stílusából indultunk ki és a több emelet magasba nyíló üvegtetőnek, a levert téglafalaknak és a terem arányainak köszönhető loft jelleghez illő anyagokat kerestünk. Így adódott az üveg, a fémes csillogás, sok élő zöld és némi virág, meg persze a gyertyák, és a régi elemek, amikkel egy kis melegséget hoztunk a szinte ipari környezetbe.

Megállapodtunk a „kevesebb=több” koncepcióban: a nagyszabású és hivalkodó dekorációt jó messziről elkerülve, a kisebb asztaldíszek és finom részletek felé tereltük a hangsúlyt. Egyenként válogatott (saját gyűjteményből, bolhapiacról, nagymama padlásáról, lakberendezési boltokból beszerzett) vegyes üveg vázákba komponált kis, egyedi virágcsokrokkal, néhány szép régi réz és fém tárggyal, mécsesekkel, gyertyatartókkal és díszes, emeletes kínáló tállal tettük ünnepélyessé az asztalokat. A desszertasztal mögé egy saját készítésű visszacsiszolt ajtó került, amivel külön hátteret varázsoltunk a süteményeknek. 

Fontos kérdés volt a virágok és a zöld növények kiválasztása. Egyetértettünk Ágival, hogy a szezonálisan kapható virágokat keressünk és legfeljebb 1-2 félét.
Ági kérésére a kék színnek mindenképp szerepet kellett kapnia valahol a dekorációban, hogy visszaköszönjön a cipője élénk kéksége. A feltűnő árnyalatú elemekkel azonban rendkívül óvatosan szabad csak bánni, mert az erős színek minden tekintetet magukra vonzanak, tehát csak tökéletesen megválasztott díszítő elemek esetében érdemes alkalmazni. Mivel sürgetett az idő és sok volt még a teendő, úgy döntöttünk, nem keressük a tökéletes tárgyat, a kék hortenzia lesz a mi nagy kékségünk, ami nem hivalkodó, mégis finoman jelzi a párhuzamot. És mivel esküvő, természetesen a hófehér változatából is beszereztünk egy kazallal, kiegészítésképp pedig a fakózöld verzióból is rendeltünk.  Az alapvirághoz illő és a hely méreteihez igazodó léptékű zöldek közül a különféle pálmaleveleket javasoltam a menyasszonynak, amivel kicsit utaltunk a tengeren túli életükre is és megfelel a legújabb nemzetközi trendek irányvonalának.  Azt javasoltam, menjünk együtt a virágpiacra ihletet gyűjteni és így élőben választhattuk ki a növényeket, amiből az esküvő napján, a helyszínen készültek el – Ági New-Yorkban élő barátnőjét is bevonva - a kisebb-nagyobb virágkompozíciók, sőt még a torta díszítése is.
Az óriás pálmalevelek óriás befőttesüvegekben pózoltak a téglafal mellett, mindenhol gyertyák égtek, az asztalok fehérségét a ráfektetett cakkos levelek tették izgalmassá, fejünk fölött az ég, a csillagokkal (meg vagy 1 km égősor) Azt hiszem, örömmel elmondhatjuk: ez volt az a látvány, amit megálmodtunk.

Köszönet a szuper jó fej párnak, hogy bíztak a NiNiche stílusban és részt vehettünk az esküvőjük megszépítésében. És persze óriás pálmalevélnyi köszönet Petrának és Balázsnak, akik olyan lelkesen fotózták az előkészületeket és a kreatív munka pillanatait!"

 

Timi (NiNiche Nature Inspired Events)