Lilla+Bernhard

 
 

"Esetleg jegyesfotózásra ki lehet Benneteket Bécsbe is csábítani?" - kérdezte Lilla rögtön az első levelében, ahol afelől érdeklődött, szabadok vagyunk-e még az esküvőjük időpontján. Hosszas levelezés és egyeztetés után egyik reggel azon kaptuk magunkat, hogy Bécs felé robogunk a napfelkeltében.


Az állomásról utunk egyenesen a vidámpark álmos útvesztői közé vezett. Rajtunk kívül nem voltak sokan. December elején egy szeles napon kevesen éreznek késztetést, hogy felüljenek az óriáskerékre - köztük mi sem; a különféle sikátorok között viszont gyorsan elütöttük az időt.

Lilla és Berhard az összes kedvenc helyét megmutatta nekünk, meghívtak egy teára, majd a lakásukon egy másikra, miközben nagyszerűt beszélgettünk munkáról, utazásról és a terveikről - meg persze az esküvőjükről, de arról majd később!

A fotózást a tőlük nem messze található Wien Nordbahnhof állomás gazos romjai között fejeztük be. Az állomást a II. Világháborúban lebombázták, azóta szomorúan és elhagyatottan áll, kutyasétáltatók és kalandvágyó fiatalok vették hatalmuk alá, most pedig hamarosan átadja helyét a városrész új iskolájának. Lilláék szerették volna, ha megörökítjük nekik ezt a helyet, hogy emlékezzenek rá, amikor már mindenki megfeledkezett róla.