...Hogy a világ lássa kincsemet

 

„…Mi az a kapocs, ami összeköt bennünket feleségemmel immár 47 esztendeje?

A szeretet.

Az életemben tapasztalt események alapján úgy gondolom, hogy az emberi létnek igazán akkor van értelme, hogyha össze van kapcsolva a forrással, az élet és minden eredendő jó szerzőjével, a szemnek láthatatlan misztériummal: Istennel.
»Mert a szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély, nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha. A profétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik, de a szeretet megmarad. Mint hogy megmarad a hit, a remény, a szeretet. Ez a három, de közülük legnagyobb a szeretet.«
Azt hiszem Szent Pál apostol, több mint 2000 évvel ezelőtti megfogalmazását a szeretetről, eddig nem sikerült túlszárnyalnia senkinek. Az ő megfogalmazása teljes, igaz és példamutató értékű. Mi emberek áldásosan megtapasztalhattuk már milyen az, amikor ez a mindent átható erő jelen van életünkben: reménykedünk, szárnyalunk, hiszünk; irgalmasak és tettre készek vagyunk. Ezen érzéstől vezérelve, arra buzdítjuk a fiatal generációt, hogy mindennapi kapcsolataikban mindig a szeretet szerepeljen az első helyen és mindig a szereteté legyen az utolsó szó.
Egy kulcs ez. A boldog, elégedett élet kulcsa.

Hálás szívvel köszönjük, hogy ránk esett a választás a fotósorozat elkészítésekor. Reméljük gondolatainkkal másokat is arra inspirálunk, hogy elmélkedjenek a leírtakon és megpróbálják életüket ezen eszme jegyében leélni. Ti mind tudjátok, hogy mekkora kincs a szeretet. Óvni, félteni, babusgatni kell ezt a legdrágább, legmakulátlanabb, legfényesebb értéket.

...elmélkedésem végére pedig elmondhatom, hogy ezzel a számunkra is oly meghitt fotózással végső soron az is célunk volt; hogy a világ is lássa kincsünket."


Pancza István

Koncepció, szervezés: My Dear
Dekor: MoDa Events
Virág: Frida Virágműhelye
Film: IVY Wedding Films
Kalligráfia: Esküvői kalligráfia - Szépírás minden alkalomra
Smink: Vass Rita
Sütemények: Illatműhely
Ruha: MANGO
Fotó, koncepció: Just Stay Natural