Fotózás telefonnal

 

Könnyű a technikára fogni, ha valaki nem tud egy fényképezőgéppel, a saját elvárásainak megfelelő képeket készíteni. Mindig akadnak, akik azt mondják "persze, olyan géppel könnyű jó képeket csinálni..." (mellesleg az is relatív, mit jelent a jó kép, de ez más téma). 

Fotósként mindig nehéz kérdés, hol a határ munka és kikapcsolódás között. Mert olyat azért mégsem lehet, hogy ne legyen nálunk fényképezőgép, hiszen tudjuk: ha az ember nem visz magával fotógépet, biztos, hogy akkor látja a legszebb dolgokat. Sajnos velünk is sokszor megtörtént.
Viszont lássuk be, ma már egyre kevesebb olyan eszközt lehet kapni, amivel ne lehetne fotózni. És hogy ez rossz-e? Nem, dehogyis! Ez egy nagyon király dolog!

Azontúl pedig, hogy praktikus dolog egy fényképezésre is alkalmas telefonnal a zsebünkben járni mindenhova, előfordulhat, hogy olyan dolgokat is tudunk vele csinálni, ami előnyben részesíti egy sokszor nagy és nehéz fényképezőgéppel szemben. 

Ennek örömére összegyűjtöttünk néhány képet, amiket vagy szándékosan, vagy jobb híján a telefonjainkkal készítettünk. Ezeket a képeket mind iPhone 5S-sel, természetes fénnyel és VSCO Cam-mel  készültek.